Merel de Beij
Interne activiteiten

Voor mijn eerste interne activiteit (workshop) had ik gekozen voor ''acute zorg'' in semester 1. Zoals eerder benoemd wil ik waarschijnlijk later gaan werken in de acute zorg, de spoedeisende hulp. Deze workshop sluit dan natuurlijk goed hierop aan. Voor deze workshop waren er twee groepsbijeenkomsten fysiek op school. De eerste les gingen we klassikaal een casus bespreken via de ABCDE- methodiek en kwamen we tot een diagnose. De tweede bijeenkomst zijn we met oefen poppen van school in groepjes aan de slag gegaan zonder sturing van de docent, om na te gaan wat voor diagnose die pop zou hebben. Dit deden we via de ABCDE- methodiek en kregen een A4-tje met wat informatie. Ik heb tijdens deze workshop meer geleerd over de ABCDE- methodiek en weet deze dan ook uit mijn hoofd, waar ik erg blij mee ben.
Connectie met leiderschapskwaliteiten
Het beheersen van de ABCDE-methodiek verhoogt mijn zelfvertrouwen en competentie in noodsituaties. Dit zelfvertrouwen is belangrijk voor leiderschap, omdat het anderen geruststelt en hun motiveert mijn beslissingen te volgen. voor in de toekomst

Voor mijn tweede interne activiteit volgde ik de workshop ''voeding'' ook in semester 1. Op mijn werkplaats zijn veel oncologische patiënten die kampen met ondervoeding en nog andere problemen omtrent voeding, daarom heb ik voor deze workshop gekozen. Voor deze workshop heb ik een casus vanuit mijn werkplek geschetst en deze opgenomen. Deze casus ging over een patiënt met ondervoeding door baarmoederhalskanker. Vooraf kregen we een aantal filmpjes opgestuurd over voeding in relatie met de zorg. Eigenlijk zouden we na het opsturen van de filmpjes de uitkomsten in groepsverband bespreken via teams, maar ging dit niet door omdat de docent ziek was. Ik heb het een en ander geleerd van de opgestuurde filmpjes en neem dit zeker mee in het vervolg.
Connectie met leiderschapskwaliteiten
De inzichten die ik heb opgedaan uit de filmpjes en de casus, kan ik direct toepassen op mijn werkplek. Dit verbetert niet alleen de zorg die ik bied, maar laat ook zien dat ik in staat ben om nieuwe kennis om te zetten in praktijkgerichte oplossingen.

Als derde workshop had ik gekozen voor agressiehantering in semester 2. Tijdens mijn huidige werk maak ik niet veel agressie mee, maar heb dat in eerdere stages wel gehad. Ik wilde hier persoonlijk meer over leren mocht ik er ooit in de toekomst mee te maken krijgen. Voor deze workshop waren er twee fysieke bijeenkomsten op school waarbij de eerste theoretische uitleg en de tweede oefeningen voor weerbaarheid uitvoeren. Ik heb deze lessen als prettig ervaren omdat ik de manier van lesgeven erg fijn vond, namelijk enthousiast. Ik heb geleerd hoe je bepaalde grepen kan uitvoeren als iemand in de zorg agressief zou zijn.
Connectie leiderschapskwaliteiten
De praktische oefeningen voor weerbaarheid hebben mijn zelfvertrouwen vergroot en mijn vermogen om effectief op te treden in stressvolle situaties versterkt. Dit zelfvertrouwen is belangrijk voor mijn leiderschapsrol, omdat het anderen geruststelt en hen vertrouwen geeft in mijn capaciteiten.